Dag 118 van 2555; prikt acupunctuur door de facade van symptomen heen?

Dag 118 van 2555; prikt acupunctuur door de facade van symptomen? Mijn dochter A. en ik gingen van de week op afspraak bij de fysiotherapeut voor haar hypermobiliteit. Het was een doorverwijzing van mijn huisarts die ik al even had, maar had bewaard als er acute dingen gingen spelen. Mijn huisarts had deze gegeven nadat hij had geconstateerd dat er niet zoveel viel te doen aan de hypermobiliteit van A.

 

Bij de fysiotherapeut deden A. en ik ons verhaal over hoe het de afgelopen jaren was gelopen dat er steeds meer pijn in de gewrichten/banden/pezen werd ervaren door A. Waarop de fysiotherapeut ons aanhoorde en zei: maar waarom heeft de huisarts je niet doorgestuurd naar een internist of een kinderarts? Ja, precies de spijker op z’n kop, dat was ook in mijn verwachtingspatroon als een normale stap in het ontdekken van, waarom en hoe, geweest. Ik was zelfs teleurgesteld toen we niet werden doorverwezen om hopelijk een stapje verder te komen. Deze fysiotherapeut was duidelijk en zei dat hij niets kon betekenen voor A., eerst zul je moeten uitvinden wat de oorzaak is van de symptomen die je nu hebt met je gewrichten. Ja zo had ik het eigenlijk nooit bekeken, maar als je al A. haar klachten op een rijtje zet dan lijkt het inderdaad of haar pijnlijke gewrichten niet de oorzaak maar een uitvloeisel of consequentie is van een dieper/achter liggende fysieke oorzaak. De fysiotherapeut dacht meer aan een internist gespecialiseerd in lever/nieren/maag. Hij stelde voor om een brief aan mijn huisarts te schrijven om bloedtesten te doen en A. door te verwijzen naar een internist om zo de oorzaak te achterhalen.

 

Al pratende vroeg deze fysiotherapeut, of hij zijn collega die acupuncturist is erbij mocht halen, om zijn kijk op de zaak te geven. A. en ik zagen geen reden om dat niet te doen dus zo kwam de acupuncturist erbij zitten en hoorde het verhaal van A. en mij aan. A. moest haar tong uitsteken en hij voelde beide haar polsen. Ik weet al wat het is zei hij. Ik keek hem verbaasd aan. Het is een tekort in de leverenergie, de levermeridiaan is verstoort, zei de acupuncturist. Ook zei hij dat het in zo’n 10 sessies verholpen kon worden. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken. Ik ken acupunctuur in zoverre dat ik weet dat het een Chinese geneeswijze is en werkt met naalden en meridianen. Van sommige mensen heb ik succes stories gehoord van andere mislukte pogingen.

 

Thuis gekomen zocht ik op internet de levermeridiaan op en vond klachten en karakteromschrijvingen die precies mijn kind omschreven zoals ze is en ooit was. Dingen zoals niet kunnen plannen, een overdreven rechtvaardigheidsgevoel en zomaar heel kwaad kunnen worden, pijnklachten die komen en gaan als de wind, eenzijdige voeding, zelfs de meest luttele dingen die ik vond waren zo passend op mijn dochter.

 

We hebben al wat dingen geprobeerd in het reguliere en alternatieve circuit en alles kost bakken met geld die niet vergoed worden binnen onze huidige verzekering. Toch zal ik iets dat redelijk klinkt en een mogelijkheid lijkt moeten uitproberen om te bepalen of het werkt of niet voor mijn dochter. Ik heb te kampen met teveel keuzen en teveel aan opinies van teveel mensen. Welke weg moet ik inslaan? Hoeveel geld gaat dit alles kosten? Het gaat mij een beetje duizelen en tegelijkertijd ben ik opgelucht dat er toch weer schot in dit medische raadsel lijkt te zitten.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om mijzelf als motivator te zien van het ingang houden van dit onderzoeksproces naar de hypermobiliteit van A.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om mijzelf niet te realiseren dat wanneer ik mijzelf zie/plaats als de spil van dit onderzoeksproces er ook daadwerkelijk niets gebeurd als ik niet in beweging kom.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om als spil in dit verhaal de verantwoordelijkheid op mijn schouders te voelen als iets persoonlijks dat valt of staat met mijn inzet en dus iets is dat kan falen en slagen door mijn input.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om als spil duizelig te worden van alle keuzes die op mijn pad komen en angst te hebben voor de verantwoordelijkheid die ik naar mijzelf heb toegetrokken.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om de spil en dus de reddende engel te zijn, maar niet de eindverantwoording wil dragen en alleen maar te willen helpen/assisteren in dit onderzoeksproces.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om bangte zijn dat ik de eindverantwoording niet kan dragen die ik wel zal moeten dragen als ik de spil/reddende engel claim te zijn.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om emoties en een ontlading van emoties te ervaren nu het lijkt dat we weer een stapje verder zijn gekomen in het onderzoeksproces.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om mij niet te realiseren dat wanneer ik emoties voel in dit proces ik het mij persoonlijk aantrek waar ik het geheel niet mee van dienst ben en eerder tegenwerk dan meewerk.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om mijn rol als ouder/moeder te verwarren met de rol van de spil/de reddende engel en mij niet te realiseren dat ik als moeder alles voor mijn kind zal doen wat nodig is wat geen startpunt van spil/reddende engel heeft.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om met een startpunt van eigen belang om gezien te worden als spil/motivator/reddende engel meer consequenties maak dan opruim.

 

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om niet langer te helpen en te ondersteunen als moeder, maar het in een zaak heb omgebouwd waardoor ik in waarde kan stijgen in mijn eigen optiek en naar buiten toe.

 

Ik ga met mijzelf de verbintenis aan om mijn rol als spil/reddende engel neer te leggen en die van moeder op te pakken en mijn dochter te begeleiden in haar zoektocht naar antwoorden die niet mijn zoektocht naar antwoorden is.

 

Ik ga met mijzelf de verbintenis aan om de juiste verzekeraar voor januari te zoeken die alternatieve geneeswijzen vergoed zodat wanneer mijndochter besluit dat pad te gaan ik niet in de stress hoef te zitten hoe ik zoiets ooit kan betalen.

 

Ik ga met mijzelf de verbintenis aan om de problemen van mijn dochter niet mijn problemen te laten zijn, maar simpelweg haar te begeleiden en te ondersteunen in de keuzes die zij maakt/moet maken in haar leven.

5 thoughts on “Dag 118 van 2555; prikt acupunctuur door de facade van symptomen heen?

  • Dank je Catherine voor de link, het geeft duidelijk jouw startpunt aan waarop jou opinie is gebaseerd. Ik zou willen toevoegen dat elke behandeling van ons fysieke lichaam zonder voor de oorzaak/aanleiding zelfverantwoordelijkheid te nemen in zelfoprechtheid, verloren moeite is. Wanneer ik mijn been breek, omdat ik niet in het hier en nu was of omdat ik iets deed terwijl ik doormiddel van angst, door mijzelf gewaarschuwd werd om het niet te doen, maar ik het toch deed, dan neem ik geen zelfverantwoordelijkheid. Het been zal genezen binnen de technieken van de Westerse gezondheidszorg, maar het patroon wat ik in mij heb vastgezet van geen zelfverantwoordelijkheid nemen zal zich gaan herhalen. De volgende keer breek ik een arm of verrek ik een knie etc. Dus de oorzaak achter dit ‘normale’ letsel is het misbruiken van het fysieke lijf door geen zelfverantwoordelijkheid te nemen. Bij acupunctuur wordt gewerkt met de energiebanen in het fysieke lichaam, deze energiebanen zijn de patronen die in ons zijn vorm gegeven door de mind en die wij hebben geaccepteerd en toegestaan. Door die naalden kan er een moment van opklaring in die energiebanen komen, echter als de patient geen zelfverantwoordelijkheid neemt en niet uitwerkt waarom deze patronen in het fysieke lichaam zijn ontstaan dan zal net als bij het been, de klachten opnieuw ontstaan.

 1. Ik ben nieuwsgierig naar de gedachte achter jouw eerste vergevingsalinea over motivator. Ik snap niet goed wat er te vergeven valt. Zou je dat willen uitleggen?

  • “Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan om mijzelf als motivator te zien van het ingang houden van dit onderzoeksproces naar de hypermobiliteit van A.”

   De opvolgende vergevingszinnen leggen het al wel een beetje uit. Ik voel mij dus de spil in dit verhaal en denk daaruit voortkomend dat, wanneer ik niet de motivator ben, het steeds weer naar dokters gaan niet zo op deze manier zal gebeuren. Wat op zich natuurlijk grootheidswaan is en reddersyndroom. Het punt is dat mijn dochter bij mij komt om te ventileren hoe zij zich voelt, hoe hevig de pijn is etc. Vervolgens kom ik dan vanuit mijn moedersysteem in actie en ga bezoeken regelen bij artsen. Dus dit zien, als mijzelf als motivator, is alleen maar gebaseerd op “gevoel”, iets wat in mijn hoofd/mind zich af-/uitspeelt en niet daadwerkelijk plaatsvindt binnen mijn realiteit. Ik kleur als het ware mijn fysieke realiteit met deze gevoelens die niet zijn gebaseerd op de realiteit of feitelijkheden.

   Dus ik vergeef mijzelf voor het mij plaatsen in een belangrijke positie, terwijl dat niet het geval is, en ik gewoonweg mijn dochter assisteer en ondersteun zoals een ouder dat betaamt. Niets meer en niets minder. Wij mensen hebben al snel het gevoel om onszelf boven dingen te plaatsen en ons meer proberen te voelen dan we feitelijk zijn, vanuit een inferieur gevoel dat aan ons knaagt. Dit beter voelen dan, is een polair voortvloeien van het inferieur zijn. Dus zoals je ziet nog genoeg om te vergeven, punten in 1 blog zijn eigenlijk bijna nooit in 1 keer te behandelen. Steeds komen er weer punten op als meerdere dimensies van een “issue”zich ontvouwen aan ons. Dat houdt het proces zo fris, er is altijd werk aan de winkel en altijd kans om ons weer te verbeteren in het belang van een ieder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s